κουκουλοφόροςΌλοι διαβάσαμε και μάθαμε τις εξελίξεις όσον άφορα το θέμα τις αυτοκτονίας του Γιακουμάκη αλλά και τις γελοίες διώξεις στο to-fresko.blogspot.com . Εχθές δεχτήκαμε ένα μεγαλο αριθμό επισκέψεων αλλά και μια επίθεση στους Server μας η οποία έριξε την σελίδα για λίγες ώρες. Ο λόγος ήταν πως ένα φασιστο-site το οποίο δεν θα κατονομάσω μας σύνδεσε με την διαχείριση του to-fresko.blogspot.com σε ένα άρθρο γεμάτο ανυπόστατα στοιχειά που συγκέντρωσε ο χαμηλοIQούχος συντάκτης του μαζεύοντας τις “έγκυρες” πληροφορίες του κάνοντας google seαrch και ψάχνοντας την αλήθεια μέσα σε ένα βούρκο trollιων που αναρτήθηκαν τα προηγούμενα χρονιά μέσα από to-fresko αλλά και άλλων όμορων σελίδων όπως είναι και το troglodytes.co.

Όλη αυτή η απότομη ευαισθητοποίηση των δεξιουλιδων ελληναράδων που από τη μια συνεχίζουν να στηρίζουν τούς δολοφόνους του Φύσσα αλλά από την άλλη κόπτονται για τη σχολική βια και αυτή τη στιγμή περνάνε σαν επισκέπτες στην μικρή μας τρώγλη, με σπρώχνουν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα όσον άφορα τους τρωγλοδύτες, to fresko, αλλά και να πω επί την ευκαιρία την γνώμη μου πάνω στο θέμα Γιακουμάκη.

Όσον άφορα το troglodytes.co είναι ένας καθαρά σατυρικός χώρος που ο κάθε συντάκτης είναι ανεξάρτητος και υπεύθυνος για τα άρθρα του. Παράλληλα η κακόβουλη χρήση (δημοσιεύσεις με ναζιστικό, παιδοφιλικό περιεχόμενο κ.α) αποτρέπονται από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας,. Δεν αναφερθήκαμε πότε έως τώρα στο “ευαίσθητο” θέμα Γιακουμάκη, όχι γιατί δεν θέλαμε αλλά λόγω του ότι βρισκόμαστε υπό εσωτερική διάλυση λόγο έλλειψης χρόνου  και με παλιότερους αρθρογράφους να αποτρέπουν νεότερους  για δικούς τους εγωιστικούς λόγους. περισσότερα για την λειτουργία μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όσον αφορά το Fresko λειτουργούσε με παρόμοιο τρόπο, τα σχόλια όπως και στο troglodytes.co είναι ελεύθερα και ανώνυμα και δεν έχουν σχέση ούτε με την διαχειριστική ούτε με την συντακτική ομάδα γίνονται από αναγνώστες , και το τονίζω γιατί το γεγονός ότι φτάσανε στο επίπεδο να ρίξουν ένα ολόκληρο μπλογκ για σχόλια αναγνωστών του είναι το λιγότερο άδικο. Όσον άφορα την επίμαχη πρόταση “Κάλο ψόφο κρέας” δεν υφίσταται ως προβολή αλλά ευχή , και αποτελεί ιντερνετικη αργκό, παράδοση χρόνων από εποχή που ακόμα λειτουργούσε το tro-mpa-ktiko στους χώρους της GREτρολλικης κοινότητας. Kαι στην τελική αν την αναλύσεις προσεκτικά φίλε γερμανοτσολιά γιδογαμη θα δεις ότι αποτελείτε από τις λέξεις καλό (πού είναι ευχή) ψόφο (συνώνυμο του θανάτου και της αιώνιας ανάπαυσης) και κρέας ( αυτό που είμαστε και παραμένουμε να είμαστε για ορισμένο χρόνο μετά το θάνατο), Οπότε ως προς τι όλη αυτή η κινητοποίηση τις ελληνικής αστυνομίας? Αν θέλετε την γνώμη μου όχι μόνο ανυπόστατες είναι οι κατηγορίες προς το fresko αλλά και αν καταφέρετε να τραβήξετε κάποιους εκ των συντακτών του στα δικαστήρια, ηλεκτόμπατσοι θα γελοιοποιηθείτε γιατί δεν στέκει ούτε πλημμέλημα. Τα λαγωνικά της δίωξης πιστεύω ότι θα πάρουν τα παπαρια του Ζουράρη από την google και το twitter, όχι όμως από το facebook όπου έχει πολλά δείγματα γραφής στο ρουφιανιλικι. Αλλά και πάλι τα στοιχειά αυτά δεν θα έχουν καμιά αξία γιατί δεν έχουν καμιά σχέση με τα επίμαχα σχόλια.

Αυτό που γίνετε στην πραγματικότητα είναι περισσότερο πολίτικο παρά ποινικό. Χρησιμοποίησαν τα σχόλια ως πρόφαση για να ρίξουν το fresko αλλά και για άλλη μια φορά να φορτώσουν ανυπόστατες κατηγορίες σε άτομα που ενοχλούν την αισθητική τους και τους χαλάνε την προβατοποίηση του ιντερνετικου κοινού, και να το δείτε ότι η ίδια μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί συχνότερα στο μέλλον για να κλείσουν και σελίδες με περισσότερο πολιτικό λόγο ύπαρξης. Το ίδιο έγινε και με τον Παστίτσιοοπού ποινικοποιούν την αγνή ιντερνετικη σάτιρα, Το ίδιο ακριβώς πράγμα γίνετε και με το αθηναϊκό indymedia οπού δεξιοί ανακατεύανε σχόλια και αναλήψεις ευθύνης με την συντακτική του ομάδα ώστε να μπορέσουνε να κινήσουνε τα νομικά γρανάζια με ασάφειες. Το ίδιο έγινε με τον rudd-o το γνωστό troll της zougla οπού τον τράβηξαν για δήθεν παιδική πορνογραφία από κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους πελατών στην δουλειά του οι οποίοι περιείχαν τα γνωστά αρχεία εμφυτεύματα οπού δεν είχαν ανοιχτεί πότε ,αρχεία της εποχής napster στα early 90s. Για όσους δεν το έζησαν, στα παλιά τα χρόνια που δεν είχαμε youtube, όταν έψαχνες να δεις πχ βιντεο απο metallica έπαιρνες αποτελέσματα από μια μηχανή αναζήτησης που σου έβγαζε σαν αποτελέσματα χύμα αρχεία από computers άλλων χωρίς την πιστοποίηση .sfv που έχουν τα σημερινά, πατούσες select all και download απλά για μπορέσεις να τα δεις. Κάποιοι όμως εκμεταλλευόμενοι τη ημιτέλια στην ανταλλαγή αρχείων της εποχής είχαν δημιουργήσει τα αρχεία εμφυτεύματα οπού είχαν πχ τον τίτλο metallica_iron_maiden_prodigy_madona _dr_dre_snoop_dog_scooter_rave_techno_hip_hop_rap.avi ώστε να εμφανίζονται στις περισσότερες αναζητήσεις και να το κατεβάσεις. Με αυτά τα αρχεία μπορεί  ο οποιοσδήποτε να βρεθεί το 2015 ενώπιον δικαστηρίου άσχετα αν τότε ήταν ανήλικος και δεν ήταν επιστήμονας στου υπολογιστές.

Όσον αφορά την υπόθεση Γιακουμάκη το μόνο που θα πω είναι ότι όταν εγώ πήγαινα σχολείο δεν είχα ζήσει αυτό που παρουσιάζουνε σήμερα στις ειδήσεις, στο σχολείο μου δεν υπήρχαν συμμορίες που βασανίζανε παιδιά, ούτε για τα σχολειά όσων γνωρίζω άκουσαν πότε κάτι τέτοιο. Οι εποχές αλλάζουν άλλα έχω την αίσθηση ότι το έχουν φουσκώσει το θέμα κλασικά στην τιβι για διάφορους κερδοσκοπικούς και φιλοκατασταλτικούς λογούς. Πουλάει να σε κάνουν να νομίζεις ότι γίναμε gheto στη Αμερική. Δεν με αφορά ποιος φταίει αλλά σίγουρα όχι το fresko που γελοιωδώς ανακάτεψαν τα κανάλια με την υπόθεση, Να ψάξουν ευθύνες στους συμφοιτητές του και στην οικογένεια του και να αφήσουν την Trollικη κοινότητα εκτός, είναι άκρως φασιστικό και γελοίο. Και εσείς ζώα αναγνώστες “και καλά” αγανακτισμένοι με το bulling είμαι σίγουρος πως θα είχατε την αντίθετη άποψη για την σχολική βια αν ο Γιακουμάκης δεν γινόταν αυτόχειρας έτσι άπλα, και άρπαζε κάνα όπλο και καθάριζε μερικούς συμφοιτητές του πριν φύγει. Η άποψη σας δεν έχει ουσία και γέρνει όπως ένα φύλο στον άνεμο γιαυτό και δεν έχει και καμιά άξια.

Το troglodytes.co είχε σκοπό να κλείσει γιατί δεν έχει την παλαιότερη συμμετοχή από συντάκτες και δεν γίνετε να πληρώνουμε 200 ευρό κάθε χρόνο όταν δεν γράφει πια σχεδόν κάνεις, άλλα η σημερινή κατάσταση μας πεισμώνει και σε πείσμα των καιρών ανασυντασσόμαστε και θα το κρατήσουμε ανοιχτό και ευπρόσδεκτο σε οποίον θέλει να γίνει μέλος, πατώντας σύνδεση πάνω δεξιά μπορεί να ανεβάσει ελεύθερα τα άρθρα του.

Η τρολλιά δεν φιμώνετε , δεν φυλακίζετε. Αλληλεγγύη στους συντρόλους του Fresko.

Αναδημοσίευση: troglodytes.co