Μπλαβιασμένη φάτσα


Μπλαβιασμένες φάτσες. Πρησμένα μάτια. Σπασμένα σαγόνια. Αστυνομική βία. Παιδιά με καλάσνικωφ. Ληστεία τραπέζης. Απαγωγή.

Ο Γρηγορόπουλος νεκρός. Κάθε μέρα πάλι και πάλι.

Άτεχνο photoshop. Από επιλογή. Θέλαν να τις δούμε αυτές τις φάτσες. Όχι κάποιοι αστυνομικοί στην επαρχία. Από κεντρική επιλογή. Αλλιώς θα βάζανε φωτογραφίες ταυτότητας. Εδώ είναι. Τους έχουμε. Τους κάνουμε ότι θέλουμε. Αντρική κυριαρχία. Από τα παλαιότερα ένστικτα.

Βασανιστήριο.

Κανένας δεν το αρνήθηκε. Είπαν ότι πέσανε κάτι σφαλιάρες κατά τη σύλληψη.  Οι αστυνομικοί με κάποιες κινήσεις καράτε ακινητοποίησαν πάνοπλους ληστές. Το είχα δει σε μια ταινία.  Κάποιους δεν τους νοιάζει καν. Κάποιοι έσπευσαν να προλάβουν τη διάψευση, και να πουν ότι τα βασανιστήρια την ώρα της ανάκρισης είναι επιβεβλημένα κάποιες φορές και να μην εθελοτυφλούμε. Γκουαντάναμο;

ρωμανός

Κανιβαλισμός για τη μάνα. Για την καταγωγή τη μεγαλοαστική. Γιατί δεν καθόντουσαν τα κακομαθημένα κωλόπαιδα ήσυχα; Τί τους έλειπε;

«Εγώ γιατί κάθομαι ήσυχος, που μου λείπουν τα πάντα;»

Να οι μπάτσοι τα παιδιά των εργατών πάλι.

Τα καλά παιδιά. Που αν κάνουν ότι τους πούνε κάποια στιγμή θα ανέβουν τάξη και θα γίνουν σαν τα κακομαθημένα που ζηλεύουνε. Η σκληρή δουλειά ανταμείβει. Τα παιδιά των εργατών.

Ψεύτικες αξίες. Ψεύτικη κοινωνία. Κοινωνία κανίβαλων. Υποκρισία.

Οι αστυνομικοί αντί να κυνηγάνε τους κλέφτες τους προσέχουν. Οι πολιτικοί της αντιπροσωπευτικής βουλής αντιπροσωπεύουν μόνο τους εαυτούς τους. Η δικαιοσύνη ξυπνάει μόνο όταν θίγονται οι μισθοί της.  Οι ζαρντινιέρες είναι οι μόνες υπόλογες στην επικράτεια. Η οικονομική πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε πολλούς μετανάστες. Εμφυλιακό κλίμα καλλιεργείται συνεχώς. Πυγμή, τάξη και ασφάλεια. Ο λαός θέλει ασφάλεια, σαν ζεστή κουβερτούλα να τον κοιμίζει το βράδυ, στο παγκάκι που θα καταλήξει.

Ντροπή. Να μην ακολουθούν την τάξη τους. Να γραφτούν στη ΔΑΠ και να ασχολούνται με τον εαυτό τους. Ποινικό έγκλημα; Αν ήταν ποινικό δεν θα μαθαίναμε καν ποιοι είναι. Η ίδια η στάση της πολιτείας φανερώνει πολιτική αντιμετώπιση.

Εκφράζει μια βαθιά ανησυχία αυτή η στάση της πολιτείας, της κοινωνίας. Αυτού που πιάσανε με τα παντελόνια κατεβασμένα.

16 χρονών κρατούσε το φίλο του στα χέρια του να ξεψυχά.

Δεν το είδε και αυτός θετικά; Να το ξεχάσει; Η ζωή είναι σκληρή πρέπει να ξέρεις να την αντιμετωπίζεις. Δεν είναι για ονειροπόλους.

Δεν  είναι θύμα. Αντιπροσωπεύει τον εαυτό του. Οι κριτές του μπορούν να πουν το ίδιο;

Η φωτογραφία με τη ματωμένη μούρη είναι η απόλυτη απόδειξη ότι αυτή η κοινωνία δεν καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αυτή η κοινωνία χρειάζεται τη βία για να συντηρείται, αλλιώς θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Αυτή η κοινωνία λατρεύει τη βία σε φετιχιστικό επίπεδο. Και σε ποιους άλλους νομιμοποιείται περισσότερο να την ασκήσει από ότι σε αυτούς που της φωνάζουν πόσο σάπια είναι;

La Scapigliata

Προσθήκη: Απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα για το τουίτ του με τις σφαλιάρες.

Μικρούλης σύνδεσμος: http://wp.me/p1lzKi-rc

Περί

Ατημέλητος πίνακας του Ντα Βίντσι από το 1508

Tagged with:
Αναρτήθηκε στις Αχτένιστα
16 comments on “Μπλαβιασμένη φάτσα
  1. Ο/Η rebeloskilo λέει:

    Εχω φαει απιστευτη φρικη ρε Σκαπιλιατα. Και ακουσα και μαλακιες σημερα του στυλ » αρα επιβεβαιωνεται οτι ο Αλεξης κ η παρεα του ειχαν παει για επεισοδια» Ξερναω πανω σε οποιον ξαναπει κατι τετοιο…

  2. Ο/Η Capybara λέει:

    Αυτοί που απορούν πως ένα παιδί που είδε την αστυνομία να σκοτώνει εν ψυχρώ τον φίλο του μπροστά στα μάτια του έγινε αναρχικός «τρομοκράτης», φαίνεται ότι θεωρούν λογικότερο να γινότανε Νέα Δημοκρατία.

  3. Ο/Η vag_stephanou λέει:

    Για τα «παιδιά των εργατών» εξάλλου τοποθετήθηκε και η κολώνα της πολιτικής ζωής, ο Φαήλος: https://twitter.com/failosK/status/298403079513067520

  4. Φαντάζομαι σκαπιλιάτα πως αντιλαμβάνεσαι ότι η «διάψευση» στο άρθρο προσυπογράφεται μόνο ως
    «Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν πρόβαλλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους και επομένως δεν ευσταθεί το επιχείρημα της αστυνομίας, που αποδίδει στη συμπλοκή τα σημάδια κακοποίησης τους.»

    χωρίς δηλαδή κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό ισχύει, χωρίς καμία επίσημη έρευνα αλλά με μόνη ..’μαρτυρία’ την υπογραφή (?) του αρθρογράφου (ο οποίος δεν φαίνεται και ποιος είναι).

    Αλλά δεν πειράζει, η αλήθεια σε αυτήν την χώρα είναι γνωστό πως δεν νοιάζει κανέναν. Το μόνο που έχει σημασία είναι οι ιδεολογίες και τα στρατόπεδα του καθενός.

    • Ο/Η lascapigliata λέει:

      Προς Θεού εμάς μόνο η αλήθεια μας νοιάζει. Αν μπορέσεις να μου εξηγήσεις αληθοφανώς πώς τους αφόπλισαν ενώ ήταν πάνοπλοι (κατά την αστυνομία) με γυμνά χέρια, και τους έδωσαν τόσο ξύλο όσο χρειαζόταν για να έχουν όλοι παρόμοια τραύματα και ο Μπαρτζούκος να έχει σπασμένο σαγόνι και να κατουράει αίμα, να τα πάρω όλα πίσω και να γράψω άρθρο μετανοίας.
      (Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ;)

      • Πριν προσπαθήσω να σου δώσω μια εξήγηση σε αυτό που λες, να σημειώσω πως ούτε εσύ ούτε, προφανώς, το tvxs κάνει κάποια ουσιαστική διάψευση του πως έχουν φάει ξύλο οι συλληφθέντες. Άρα λοιπόν τα περί ‘διάψευσης’ ..διαψεύδονται.

        Επίσης, αυτό δεν σημαίνει πως οι συλληφθέντες δεν κακοποιήθηκαν ούτε σημαίνει πως κακοποιηθηκαν. Για να απαντήσω και στην ερώτηση σου (μιας και εγώ συνηθίζω να απαντάω σε αυτό που με ρώτανε ή στις κρίσεις που μου κάνουν οι άλλοι) κρίνω αυτά που έγιναν με κοινή λογική: οι τύποι είχαν καλάζνικοφ, υπήρξε ένοπλη συμπλοκή και κει πάνω στον χαμό τους πλάκωσαν και λίγο παραπάνω. Απεχθές κατά την γνώμη μου και πρέπει να υπάρξει ΕΔΕ (και βελτίωση των πρωτοκόλλων αν αυτό κριθεί σωστό) για τους αστυνομικούς. Τα περί βασανισμού μετέπειτα μου φαίνονται τουλάχιστον αστεία αν και δεν τα αποκλείω. Το πιο πιθανό με βάση την λογική είναι να τους πλάκωσαν στο ξύλο εκείνη την στιγμή που τους συνέλαβαν. Όπως βλέπεις, σε αντίθεση με άλλους, δεν είμαι στρατευμένος πίσω από ιδεολογικά (και άχρηστα κατ’ουσίαν) στρατόπεδα προσπαθώντας να δώσω ερμηνείες των πραγμάτων μέσω αυτών.

        Και τελειώνοντας, προς Θεού μόνο η αλήθεια ΔΕΝ σας νοιάζει. Ούτε εσένα ούτε και την πλειοψηφία των διαφόρων που έιναι μέσω στο twitter. Είτε αυτοί είναι αριστεροί, είτε δεξιοί, είτε αναρχικοί, είτε φιλελεύθεροι, είτε κομμουνιστές είτε οτιδήποτε. Το μόνο που σας νοιάζει είναι ολημερίς και ολονυχτίς να πλακώνεστε σαν να μην υπάρχει αύριο. Τυπικό χαρακτηριστικό, δυστυχώς, ημών των Ελλήνων. Τεσπά, καληνύχτες 🙂

        φιλικά,
        αντώνης

      • Ο/Η lascapigliata λέει:

        Ευχαριστούμε πολύ που μας διευκρίνισες τί μας νοιάζει και τί δεν μας νοιάζει.
        Φαίνεται έχεις το κληρονομικό χάρισμα και κάνεις κρίσεις για ανθρώπους που γνωρίζεις μόνο από την οθόνη.
        Να χρησιμοποιήσω και εγώ το δικό μου κληρονομικό χάρισμα και να σου πω ότι είσαι ένας γελοίος προβοκάτορας. Που κατηγορεί για καβγάδες, που τους αρχίζει ο ίδιος. Προβλέψιμο τρολ.

        Και να πω ότι πράγματι δεν είναι επίσημη διάψευση, άλλωστε ούτε εγώ υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο, αλλά είναι πληροφορίες του δημοσιογράφου.
        Και μου φαίνεται πολύ πιο αληθοφανής η περιγραφή του ίδιου του Μπουρτζούκου για το τί τους συνέβη (ότι τους σάπισαν αργότερα στο τμήμα) και όχι τα σενάρια καράτε κιντ την ώρα της σύλληψης.
        Αλλά αυτό αποδεικνύεται εύκολα από μια ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

        Με τον ίδιο τρόπο που η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε τα βασανιστήρια σε αστυνομικά τμήματα που είχε βγάλει η Guardian και απειλούσε με μηνύσεις ο γελοίος Δένδιας. Γιατί όσο καλή διάθεση και να έχεις, όσο στα σύννεφα και να ζεις, δεν μπορείς να μην έχεις πάρει χαμπάρι ότι τα βασανιστήρια είναι κοινή πρακτική πλέον. Και η αστυνομία και του υπουργείο δεν έχουν πια καμιά αξιοπιστία (αν είχε και ποτέ).

        Που εγώ πιστεύω όπως είπαμε ότι ούτε καλή διάθεση έχεις, ούτε στα σύννεφα ζεις. Απλά είσαι γελοίος.

  5. […] https://lascapigliata.wordpress.com/2013/02/04/%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC… Μπλαβιασμένες φάτσες. Πρησμένα μάτια. Σπασμένα σαγόνια. Αστυνομική βία. Παιδιά με καλάσνικωφ. Ληστεία τραπέζης. Απαγωγή. Ο Γρηγορόπουλος νεκρός. Κάθε μέρα πάλι και πάλι. Άτεχνο photoshop. Από επιλογή. Θέλαν να τις δούμε αυτές τις φάτσες. Όχι κάποιοι αστυνομικοί στην επαρχία. Από κεντρική επιλογή. Αλλιώς θα βάζανε φωτογραφίες ταυτότητας. Εδώ είναι. Τους έχουμε. Τους κάνουμε ότι θέλουμε. Αντρική κυριαρχία. Από τα παλαιότερα ένστικτα. Βασανιστήριο. Κανένας δεν το αρνήθηκε. Είπαν ότι πέσανε κάτι σφαλιάρες κατά τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί με κάποιες κινήσεις καράτε ακινητοποίησαν πάνοπλους ληστές. Το είχα δει σε μια ταινία.  Κάποιους δεν τους νοιάζει καν. Κάποιοι έσπευσαν να προλάβουν τη διάψευση, και να πουν ότι τα βασανιστήρια την ώρα της ανάκρισης είναι επιβεβλημένα κάποιες φορές και να μην εθελοτυφλούμε. Γκουαντάναμο; […]

  6. Ο/Η vag_stephanou λέει:

    «Υπήρξε ένοπλη συμπλοκή» γράφει ο άλλος ο ανίδεος, σε περιστατικό που δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα… Ναι κρατάγανε τα όπλα και τα κουνάγανε περα δωθε μπας και τρομάξουν ο ένας τον άλλο.

    Μήπως να γυρίσετε και καμιά ταινία όλοι εσείς με τα σενάρια της σύλληψης; Βγάζετε άνετα ένα διωράκι ατελείωτης δράσης. Ξύλο, πυροβολισμοί, μάχες σώμα με σώμα για τη σύλληψη και «ε, έπεσε και λίγο ξύλο παραπάνω μέσα στο χαμό».

    Το γελοίος είναι ελάχιστο.

Σχολιάστε

Προστεθείτε στους 5.766 εγγεγραμμένους.
Αστεράτα
Συννεφάκι
blogging David Graeber greek revolution spanish revolution ΑΤΕ Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα Ιαπωνία Καμίνης Καυγάδες Λαπαβίτσας ΜΜΕ Μαρξ Μουσική Ντε Σαντ Νόαμ Τσόμσκυ Οικογένεια ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ Τέχνη Τσίπρας Φουκουσίμα άμεση δημοκρατία άστεγοι αγανακτισμένοι αθεΐα αλληλεγγύη ανεργία ανισότητα ανταγωνισμός απάτη αστυνομική βία ατομισμός αυτοοργάνωση βιβλίο δάνεια δημοκρατία διάλογος ενσυναίσθηση επανάσταση επιστήμη ευρώ ευρώπη θέατρο θρησκεία ιδεολογία καπιταλισμός κοινωνικό κράτος κοινωνικός δαρβινισμός κρίση λογική μαζί τα φάγαμε μαθηματικά μετανάστες μεταναστευτικό πρόβλημα μνημόνιο ναζισμός νεοφιλελευθερισμός οικονομία παιδικό βιβλίο πειράματα ψυχολογίας πολιτική πολιτικοί πριμιτιβισμός πρώτες κοινωνίες πυρηνικό ατύχημα ρατσισμός σοπενχάουερ σύνταγμα ταινία τεχνολογία φασισμός φεμινισμός φιλελευθερισμός φωτογραφία χίπστερ
Αρχείο