Οι πιο αδιάφορες εκλογές από όσο καιρό θυμάμαι


δημοκρατία

Αύριο ψηφίζουμε. Δεν μπορώ να θυμηθώ πιο αδιάφορη προεκλογική περίοδο. Και από ότι φαίνεται πολλοί νιώθουν έτσι, αφού η αποχή αναμένεται σε υψηλά επίπεδα, ειδικά για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ξεφουσκωμένες προσδοκίες άφησαν τον κόσμου του αντιμνημονίου σε ένα ελαφρύ σοκ, χωρίς να φαίνεται άλλο κεντρικό πρόταγμα για να τους συσπειρώσει.

Δεν επιστρέφουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν εμπιστεύονται το ΣΥΡΙΖΑ, και δεν πιστεύουν στην αντικαπιταλιστική πάλη, που εκφράζει το ΚΚΕ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης από όσο φαίνεται δεν υπάρχει σαφές αντιευρωπαϊκό κίνημα στη χώρα μας, παρόλο που η εμπιστοσύνη στην ΕΕ και το ευρώ έχει κλονιστεί, όπως φάνηκε και από το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα το ίδιο ήταν ένας εμπαιγμός της δημοκρατικής διαδικασίας, ο λαός ψήφισε όχι σε ένα σχέδιο, μόνο και μόνο για να του φέρουν ένα άλλο χειρότερο. Ο ίδιος ο Τσίπρας δεν πρέπει να περιμένε τόσο ισχυρό όχι, και να πόνταρε στο ναι , αλλά και όταν βγήκε το όχι, συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν ναι. Έτσι και αλλιώς ποιος θα του ζητούσε το λόγο;

Το αδιέξοδο της πολιτικής πάμε να μπλοφάρουμε και οι άλλοι θα κάνουν πίσω, σκότωσε πολλές αυταπάτες. Δεν υπάρχει λύση εντός της Ευρώπης.

Η Λαϊκή Ενότητα συνεχίζει με τα λάβαρα του πολέμου, αλλά οι θέσεις της είναι σκέτη ρητορία : έξοδος από το ευρώ, αλλά όχι από την Ευρώπη.

Πέρα από την ουσία των προτάσεων της, οι Λαφαζανικοί δίνουν την εντύπωση πολύ φτηνού οπουρτουνισμού. Μην θέλοντας να παραδεχτούν την ήττα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, για να μην χάσουν τις βουλευτικές τους έδρες.

Η οδύσσεια των προσφύγων

Χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία προσπαθούν αυτές τους μήνες να κάνουν τα ταξίδι από Τουρκία μέσω Ελλάδας και να βρεθούν στην καρδιά της Ευρώπης, όπου ελπίζουν τα βάσανα τους να τελειώσουν. Τα θύματα του πνιγμού στο Αιγαίο είναι εκατοντάδες. Το θέμα είναι στο επίκεντρο της Δύσης, αλλά η αντιμετώπιση της Ευρώπης αυτή τη στιγμή είναι ακόμα να κλείνει τα σύνορα (Γερμανία) και να υψώνει φράκτες (Ουγγαρία) και όχι να επανεξετάσει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου κατευθείαν από τις πρεσβείες της στη Μέση Ανατολή.

refugee policeofficer denmark refugees2 why witch hunting refugges

Τα σπασμένα χέρια στα Εξάρχεια

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου έγινε πριν από δυο μέρες από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με μολότωφ. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν με τον καλύτερο τους εαυτό. Αναφέρονται βασανιστήρια σε συλληφθέντες ανήλικους 13 μέχρι 17 χρονών, σπασμένες μούρες και σπασμένα χέρια.
Ανεξαρτήτως κυβερνήσεων η αστυνομική ασυδοσία είναι δεδομένη, το ίδιο και με την υπηρεσιακή. Μέχρι τον επόμενο Γρηγορόπουλο.

Άλλωστε ο Πανούσης, υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούσε εαυτόν συνεχιστή του Δένδια και φρόντιζε να διατηρεί το μέτωπο με τους αντιεξουσιαστές ανοικτό.

Μικρούλης σύνδεσμος : http://wp.me/p1lzKi-Cl

La Scapigliata

Δείτε αυτό το επεξηγηματικό βίντεο για την προσφυγική κρίση.

Περί

Ατημέλητος πίνακας του Ντα Βίντσι από το 1508

Αναρτήθηκε στις Αχτένιστα

Σχολιάστε

Προστεθείτε στους 5.766 εγγεγραμμένους.
Αστεράτα
Συννεφάκι
blogging David Graeber greek revolution spanish revolution ΑΤΕ Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα Ιαπωνία Καμίνης Καυγάδες Λαπαβίτσας ΜΜΕ Μαρξ Μουσική Ντε Σαντ Νόαμ Τσόμσκυ Οικογένεια ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ Τέχνη Τσίπρας Φουκουσίμα άμεση δημοκρατία άστεγοι αγανακτισμένοι αθεΐα αλληλεγγύη ανεργία ανισότητα ανταγωνισμός απάτη αστυνομική βία ατομισμός αυτοοργάνωση βιβλίο δάνεια δημοκρατία διάλογος ενσυναίσθηση επανάσταση επιστήμη ευρώ ευρώπη θέατρο θρησκεία ιδεολογία καπιταλισμός κοινωνικό κράτος κοινωνικός δαρβινισμός κρίση λογική μαζί τα φάγαμε μαθηματικά μετανάστες μεταναστευτικό πρόβλημα μνημόνιο ναζισμός νεοφιλελευθερισμός οικονομία παιδικό βιβλίο πειράματα ψυχολογίας πολιτική πολιτικοί πριμιτιβισμός πρώτες κοινωνίες πυρηνικό ατύχημα ρατσισμός σοπενχάουερ σύνταγμα ταινία τεχνολογία φασισμός φεμινισμός φιλελευθερισμός φωτογραφία χίπστερ
Αρχείο