Πολάκης – Attica Bank: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό αλά ΣΥΡΙΖΑ


Αυτές τις μέρες γίνεται έλεγχος για τα αμαρτωλά δάνεια της Attica Bank. Ασκήθηκαν μάλιστα και ποινικές διώξεις για χορήγηση δανείων 60 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες χωρίς τις κατάλληλες εξασφαλίσεις για το διάστημα 2011 έως 2015.

σαχλαμαρόμαγκας

Πολάκης στα έδρανα

Κάποιοι, μάλιστα που γνωρίζουν καλά τα τραπεζικά παρασκήνια θυμίζουν ότι τον περασμένο Νοέμβριο αποκαλύφθηκε ο πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά τσακωμός δύο τραπεζιτών. Ο πρόεδρος της Attica Bank, Τ. Ρουμελιώτης και ο διευθύνων σύμβουλος, Θ. Πανταλάκης, πλακώθηκαν στο ξύλο, με μπουνιές και κλωτσιές, για άγνωστους λόγους.

Σε αυτά τα πλαίσιο ξεκίνησε έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος στο δάνειο του Πολάκη. Προφανώς δεν ισχυρίζομαι ότι είναι χωρίς πολιτική στόχευση ο έλεγχος προς τον Πολάκη. Η ανάδειξη του ύψους των τραπεζικών χρεών των πολιτικών αντιπάλων έχει γίνει μόδα, αν και τα χρέη άλλων πολιτικών είναι ομολογουμένως πιο εντυπωσιακά.

Για 3 μέρες τα ΜΜΕ πυροβολούν τον Υπουργό Υγείας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πήρε δάνειο από την εν λόγω τράπεζα με υποθήκη ακίνητο του στο ορεινό χωριό Αργουλές των Σφακίων (!)  Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στο ίδιο το ακίνητο ο Πολάκης είχε ήδη μία υποθήκη από τη Eurobank με την οποία είχε πάρει δάνειο 300.000€ το 2008, από το οποίο ακόμα χρωστάει 210.000€ . Η εκτίμηση της Eurobank για το σπίτι είναι 230.000€, δηλαδή περίπου ίση με το υπόλοιπο του αρχικού δανείου. Αρχές 2019 λοιπόν ο στιβαρός Κρητικός βάζει δεύτερο δάνειο, αυτή τη φορά καταναλωτικό, ποσού 100.000€, και αυτή τη φορά η η Attica Bank εκτιμάει πολύ βολικά το ίδιο ακίνητο στις 350.000€.

Βάσει εφορίας η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι ακόμα πιο χαμηλά στα 95.000€. 

polakis-house-3

Μετά τις απαραίτητες βολές από την αντιπολίτευση, ο θιγμένος λεβέντης του Ψηλορείτη έκανε θυμωμένες αναρτήσεις στο facebook και αποφασίζει να κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει στο χωριό του.  Παίρνει τηλέφωνο τον Γιάννη Στουρνάρα, το διοικητή της ΤτΕ, να του ζητήσει τα ρέστα βρε αδερφέ. Του αραδιάζει μία λίστα με δάνεια πολιτικών, κομμάτων και του Πρώτου Θέματος και του ζητάει να ελέγξει και αυτά. Ο Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα δάνεια ανήκουν στις 4 συστημικές τράπεζες, και επειδή έχει αλλάξει το καθεστώς για να τα ελέγξει πρέπει να πάρει άδεια από την εποπτική αρχή των πιστωτών (συγκρατήστε το κι αυτό).

 

«Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.»

Ο Πολάκης από τα ανωτέρω συγκρατεί ότι τον κυνηγάνε τα συμφέροντα των πιστωτών και διαρρέει όλη τη συζήτηση με το Στουρνάρα λέξη προς λέξη στο Documento. Ο Στουρνάρας το θεωρεί παρέμβαση και θεσμική εκτροπή και ζητάει εισαγγελική παρέμβαση για την ηχογράφηση της συνομιλίας. Βγαίνει ο Πολάκης σαν βρεγμένο γατί και ισχυρίζεται ότι δεν ηχογράφησε τίποτα και απλά έχει πολύ καλή μνήμη. Επίσης ισχυρίζεται ότι έχει πολλά εισοδήματα σαν ιδιώτης γιατρός, για τα οποία όμως δεν υπάρχει διασταύρωση με το πόθεν έσχες του (άρα τί είναι; φοροφυγάς;). Για το θέμα παρεμβαίνει Εισαγγελέας.

Προηγουμένως η ΤτΕ έβγαλε  πόρισμα ότι το δάνειο δόθηκε νομότυπα και σύμφωνα με τους κανόνες της Attica Bank.  Η Εισαγγελία με παρέμβαση της θα ελέγξει εάν υπήρξε πράγματι ηχογράφηση.

Από όλα αυτά να συγκρατήσουμε τα εξής:
1) Όλα αυτά τα λεφτά δόθηκαν για σπίτι σε χωριό 41 κατοίκων στα ορεινά Σφακιά.
2) Έλεγχο ο Στουρνάρας θα κάνει μόνο σε ΣΥΡΙΖΑίους, γιατί οι υπόλοιποι παίρνουν τα δάνεια τους από τις άλλες τράπεζες
3) Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό. Ο Πολάκης μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια του, δεν παύει να έχει χρησιμοποιήσει τη θέση του για αποκτήσει πρόσβαση σε πλουτισμό πάνω από το μέσο πολίτη, που αυτόν τον καιρό δεν βλέπει δάνειο ούτε για δείγμα.

Περί

Ατημέλητος πίνακας του Ντα Βίντσι από το 1508

Tagged with: , , , , ,
Αναρτήθηκε στις Αχτένιστα, Προβληματισμοί

Σχολιάστε

Προστεθείτε στους 5.766 εγγεγραμμένους.
Αστεράτα
Συννεφάκι
blogging David Graeber greek revolution spanish revolution ΑΤΕ Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα Ιαπωνία Καμίνης Καυγάδες Λαπαβίτσας ΜΜΕ Μαρξ Μουσική Ντε Σαντ Νόαμ Τσόμσκυ Οικογένεια ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ Τέχνη Τσίπρας Φουκουσίμα άμεση δημοκρατία άστεγοι αγανακτισμένοι αθεΐα αλληλεγγύη ανεργία ανισότητα ανταγωνισμός απάτη αστυνομική βία ατομισμός αυτοοργάνωση βιβλίο δάνεια δημοκρατία διάλογος ενσυναίσθηση επανάσταση επιστήμη ευρώ ευρώπη θέατρο θρησκεία ιδεολογία καπιταλισμός κοινωνικό κράτος κοινωνικός δαρβινισμός κρίση λογική μαζί τα φάγαμε μαθηματικά μετανάστες μεταναστευτικό πρόβλημα μνημόνιο ναζισμός νεοφιλελευθερισμός οικονομία παιδικό βιβλίο πειράματα ψυχολογίας πολιτική πολιτικοί πριμιτιβισμός πρώτες κοινωνίες πυρηνικό ατύχημα ρατσισμός σοπενχάουερ σύνταγμα ταινία τεχνολογία φασισμός φεμινισμός φιλελευθερισμός φωτογραφία χίπστερ
Αρχείο